Uludağ Pastası Tarifi

{[['']]}



Malzemeler :
  • 1,5 kg. kestane
  • 500 gr. toz şeker
  • 500 gr. krem – şartil
  • 175 gr. un – şeker
  • 75 gr. un
  • 25 gr. yeşil fıstık
  • Bir paket vanilya
  • 3 adet yumurta.
Uludağ Pastası Tarifi:
Öç adet yumurta akı katı . kar hâline getirilir. 75 gr. un. şeker, yumurta sarıları ilâve edilir. Biraz karıştırılır. 75 or. un ve vanilya konur. Yavaşça karıştırılıp içine kâğıt ya­yılmış 20 cm. çapında düz bir kalıba boşaltılır Fırında pi­şirildikten sonra yuvarlak servis tabağına çıkarılır. Biraz likör karıştırılmış şekerli su ile ıslatılır.
Kestanelerin kabuğu soyulur. Kaynar suda beş dakika bırakılır. İnce kabuklar da soyulur. Üstünü geçecek şekil­deki su ile ateşe konur. Boyuna olarak iki parçaya bölünür. Vanilya atılır. Tahminen yarım çay fincanı suyu kalınca şeker atılır. Şekerle de kaynatılır. Ağdalaşınca alınır. Ön­ceden, hazırlanmış pandispanyanın üzerine seyrek telli bir eieğin tersinden tepe şeklinde geçirilir. Krem şartil ile her tarafı kapatılarak süslenir. Aralarına fıstık serpil
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder