Bademli Bisküvi Tarifi

{[['']]}



Malzemeler:
  • 350 gr. badem
  • 30 gr. un
  • 30 gr. tereyağı
  • 1,5 yumurta akı
  • 150 gr. un – şeker
  • Vanilya.
Bademli Bisküvi Tarifi:
Bademlerin kabukları çıkarılır. 100 gr. ayrılarak boyu­na ince ince kıyılır.^ Fırında pembeleştirilir. Kalan 250 gr. badem, badem makinesinden geçirilir. Hamur tahtasına dö­külür. Etrafına un, urc – şeker, vanilya, limon kabuğu rende­si: ortasına tereyağı ve, 1,5 yumurta akı konur Evvelâ orta-dakiler ezilerek yoğurulur. 3-4 parçaya ayrılır. İki santi­metre çapında silindirler yapılarak önceden hazırlanmış kı­yılmış bademe bulanır. Verev verev kesilerek hafif yağlan­mış tepsilere dizilir. Hafif hararetteki fırında beyaz bir renk alıncaya kadar pişirilir.
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder