Revani Tarifi

{[['']]}



Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Üzeri için hindistan cevizi
Şerbeti için:
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı kadar limon suyu
Revani Tarifi:

Özellikle bayram günlerinin tartışmasız en iddalı ve sevilen tatlı tariflerinden bir tanesidir revani. Osmanlı mutfagından günümüze hiç degişmeden gelebilmiştir revani tarifi. Tadı ve içerisinde bulunan şeker oranı oldukça yüksek olmasıyla beraber revani tarifi tartışmasız özel günlerinizin degişmeyen tatlı tariflerinden bir tanesidir. İlk olarak geniş bir tencerede su ile şekeri aynı anda karıştırararak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra içerisine limon dilimleri ilave ederek bir süre daha kaynatın ve ardından ateşi kapatarak soguyup dinlenmesini saglayın. Yumurta ile şekeri orta boy bir karıştırma kabına ilave edin. Sıvıyag ve yogurt,ta ilave ederek çırpma işlemine başlayın. Kabartma tozu ile vanilyayı farklı bir kapta una ekleyip karıştırın. Ardından irmik ile beraber sıvılaşmış olan karışıma ilave ederek malzemeleri özenle çırpın. Önceden yaglamış oldugumuz bir tepsiye hazırlanmış olan kek harcını boşaltarak yaklaşık 180 derece sıcaklıkta bulunan fırına atarak pişirin. Pişmiş olan keki fırından çıkartarak üzerine sogutulmuş olan şerbeti dikkatlice dökün. Soguma aşamasına geldiginde ise üzerini kişisel zevkinize göre hindistan cevizi yada ceviz ile süsleyerek servis yapın.Revani tarifi,ne gerçek tadını veren şerbetinin içinde bulunan limon dilimlerinin tadıdır hanımlar.

Kaynak: Yemekteyiz.blogspot.com
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder