{[['
']]}

Malzemeler:
Tatlı turta hamuru
- 250 gr. un
- 65 gr. toz şeker
- yarım çay kaşığı tuz
- 150 gr. küp doğranmış soğuk tereyağı
- 1 adet iri yumurta
- 2 yemek kaşığı krema
- 2 adet iri yumurta
- 3 yemek kaşığı buğday
- nişastası
- 500 mi. süt
- 100 gr. toz şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilya esansı
- yarım çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 250 mi. soğuk krema
- 450 gr. taze böğürtlen ve çilek (büyük olanları ikiye doğranmış)
Ahududulu Çilekli Turta Tarifi:
Harcı hazırlarken kenarda bekletin. Vanilyalı pastacı kreması: Yumurtaları ve nişastayı küçük bir kabın içinde pürüzsüz kıvama gelene dek çırparak karıştırın. 60 mi. sütü azar azar içine ekleyin ve karıştırın. • Şekeri orta boy bir tencereye koyun. Kalan 440 mi. sütü içine ekleyin. • Tencereyi orta ateşe oturtun ve arada bir karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın. • 2-3 yemek kaşığı şekerli sütü nişastalı karışıma ekleyin, iyice yedirin. • Nişastalı karışımın tamamını sıcak sütün içine dökün ve çırparak iyice karıştırın. Tekrar ateşe oturtun ve hızlı hızlı çırparak kaynatın. Karışım hemen koyulaşacaktır. • Ocaktan alıp ve vanilya, tuz ve tereyağını içine ekleyerek karıştırın. • Tenceredeki karışımı bir çukur kaba aktarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Hazırlık: Kremayı koyulaşıncaya dek çırpın. Vanilya kremasının içine yedirin. • Hazırladığınız kremayı turta tabanının üzerine dökün ve yayın. Üzerine meyveleri yerleştirin.
Kaynak: Yemektariflerim.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder