Üsküp Böreği Tarifi

{[['']]}



Malzemeleri:
  • 1/2 kg kuşbaşı et (tercihen kuzu eti)
  • 5 adet yufka
  • 8-10 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 3-4 diş sarmısak
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • tuz

Üsküp Böreği Tarifi:

Eti, üzerini örtecek kadar su koyarak yumuşayana kadar orta ateşte haşlayın, ilk kaynamada üzerinde oluşan köpükleri atın.
Yufkaları yağlanmış bir tepsiye, aralarına eritilmiş tereyağı sürerek kat kat yerleştirin, son kalan tereyağını da üzerine sürerek porsiyonluk kareler halinde kesin. Önceden orta hararette ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin, tepsiyi fırından çıkarın.
Bu arada yumurtaları, yoğurdu iyice karıştırırken unu da eleyerek içine katın, dövülmüş sarımsaklar ve limon suyunu ekleyin, 1,5 bardak su ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin (yufkanın tuzuna göre bir tutam tuz ilave edebilirsiniz).

Yufkalar hafif ılıdıktan sonra etin suyunu bir kepçe yardımı ile yufkaların üzerine gezdirin. Etleri üzerine dizin, hazırladığınız sosu döküp önceden orta hararette ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar tutun.
Biraz ılıdıktan sonra servis yapın. Arzu ederseniz servis yaparken kırmızıbiberli tereyağı gezdirebilirsiniz.

Kaynak: Yemektariflerim.com
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder