{[['
']]}

Malzemeler:
- 3yumurta,
- 1 1/2 su bardağı yoğurt,
- 1 1/2 su bardağı toz şeker,
- 2 su bardağı un,
- 1 paket irmik,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- 1 limonun kabuğu
- 1 kg toz şeker,
- 1 lt su,
- 1 limonun suyu
İlk önce şerbeti kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.Yumurta ,seker,yogurt hepsini karıstırın,ayri bir tepside irmik, un,kabartma tozunu karıştırın ve diğerlerinin içine dökün. Harcı aynı kek harcı gibi hazırlayıp yağlanmış tepsiye dökünüz. Önceden ısıtılmış olan fırında nar gibi olana kadar pişirin.Hamur sıcak, şerbet soğuk olarak dökülür.Hindistan cevizi ile süslenir.
Kaynak: Yoresekyemektarifleri.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder