Muzlu Jöle Tarifi

{[['']]}



Malzemeler :
  • 250 gr. kedi dili bisküvisi
  • 10-12 kaşık şeker
  • 4 çorba kaşığı oralet
  • 4 çorba kaşığı mısır özü unu
  • 2 adet portakal
  • 2 adet muz.
  • 10 çay bardağı su
  • Biraz yeşil fıstık
  • 2 adet elma
Muzlu Jöle Tarifi:

1) Şekeri, mısır özü ununu, oraleti bir tencereye ko­yup yavaş yavaş suyu ilâve edip ateş üzerinde boza kıvamına gelinceye kadar pişirip ateşten alınız.
2) Bir tepsiye veya çeyrek bir kaba bu muhallebiden bir parça koyup üzerine dilimlenmiş şekilde mey­ve bisküvileri diziniz.
4) Muhallebi, meyve, ve bisküvi bitinceye kadar diz­meye devam ediniz.
5) En üstede biraz muhallebi koyup kabı buz dolabı­na koyunuz,
6} Karışım iyice donunca kabı ılık suya sokup he­men servis tabağına ters çeviriniz,
7) Üstüne kıyılmış fıstık serpip servis yapınız.
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder