Hanım Parmağı Tarifi

{[['']]}



Malzemeler :
  • 75 gr. tereyağı
  • 4 desilitre süt
  • 4 adet yumurta
  • 250 gr. un
  • 500 gr. şeker
  • 500 gr. tur yağı
  • Yarım limon
  • Biraz tuz.
Hanım Parmağı Tarifi:
4 desilitre süt, 75 gr. yağ ile ateşe konur. Kaynamağa başlayınca biraz tuz, elenmiş un birden ilâve edilir. Hafif ateşte karıştırılarak 10 dakika pişirilir. Ateşten alınır. Ilı­nınca yumurtalar birer birer kırılır, yedirilir. İki fındık bü­yüklüğünde parçalara bölünerek parmak şekli verilir. Kızdı­rılmış yağda kızartılır. Yağdan çıkınca şurubun içine atı­lır.
Şurup Yapılması :
Şekerin üzerini örtecek kadar su konur. Kaynayınca li­mon sıkılır. Birkaç taşımda kaynayınca ateşten alınır. Li­mon sıkılır.
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder