{[['']]}
Malzemeler :
- 100 gr. tereyağı
- 2,5 desilitre su
- 10 gr. un şekeri
- 4 adet yumurta
- Biraz tuz.
100 gr. tereyağı. 2,5 desilitre su ile ateşe konur. Tuz. un şekeri atılır. Kaynamağa başlarken 125 gr. elenmiş un karıştırılarak 10 dakika pişirilir. Ateşten alınır. Ilınınca 4 yumurta birer birer kırılarak yedirilir. Ucuna bir santimetre genişliğinde düz huni takılmış krema torbasına doldurularak yaşlanmış tepsilere yarım limon büyüklüğünde sarılır. Fırında, 40 – 45 dakika kapağı açılmadan pişirilir. Fırından çıkınca içlerine pasta kremi doldurulur. Üzerine un – şeker serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder