Kuru Poğaça Tarifi

{[['']]}



Malzemeler :
  • 500 gr. un
  • 300 gr. sâde yağ
  • 250 gr. beyaz peynir
  • 1,5 desilitre süt
  • 6 adet yumurta
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz.
Kuru Poğaça Tarifi:
300 gr. sâde yağ, fındık rengine gelinceye kadar kız-cırılır. Bir tencereye süzdürülür. Donduktan sonra telle karıştırılarak iyice beyazlatılır, 500 gr. un hamur tahtasına elenir. Ortası genişçe açılır. Dört yumurta sarısı, 1,5 desi­litre süt beyazlatılır. Yağdan bir kaşık ayrılarak bunun or­tasına konur. Tuz atılır. Evvelâ ortadaki!er karıştırılarak ke­nardan un çekilir. Yoğurulur. Ikf ceviz büyüklüğünde par­çalara ayrılır. Avuç ortasında muntazam bir şekilde yu­varlanır. Bir kaba konur. Üzerine yaş bez örtülür. Serin bir yerde 20 dakika kadar dinlendirilir. Yuvarlakların ortası elle çukuşlaştırılarak açılır. Kıyılmış tereotu ve maydanoz karıştırılır. Peynir, çukurlara konarak kapatılır. Oval veya yuvarlak şekil verilir. Peynir konan yerleri alta gelmek Özere yağlanmış bir tepsiye dizilir. Elle, bir parmak ince­liğine gelinceye kadar bastırılır. Katan bîr kaşık yağ ile iki yumurta sarısı birbirine karıştırılarak parçaların üzerine sürülür. Orta hararetli bir fırında 25 – 30 dakika müddetle pişirilir.
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder