Zeytinli Çörek Tarifi

{[['']]}



Malzemeleri:
  •  2 adet yumurta
  •  1 su bardağına yakın eritilmiş margarin
  •  1 çay bardağı ayçiçek yağı
  •  1 çay bardağı üzüm veya elma sirkesi
  •  1 paket kabartma tozu
  •  4 su bardağı su
  •  Yettiği kadar tuz
İçinin Malzemeleri:
  •  Siyah zeytin
  •  Yarım demet maydanoz
  •  1 su bardağı ceviz içi
  •  Bir kaç dal taze soğan

Zeytinli Çörek Tarifi:

İlk önce bir elek ile unu eleyelim. Daha sonra ortasına bir kuyu açalım ve buraya erittiğimiz margarini, ayçiçek yağını, sirkeyi ve yumurtayı dökelim. En son kabartma tozu ve tuzu ekleyelim. Kuyuyu unlar ile kapayarak hamuru yoğuralım. Güzelce yoğurduğumuz hamur kıvama geldiğinde üzerine nemli bez örterek dinlendirmeye bırakalım. Daha sonra içini yapmaya başlayalım. Zeytinin çekirdeklerini çıkaralım ve blenderdan geçirerek ince ince olmasını sağlayalım. Daha sonra ceviz içinide blenderdan geçirelim. Çok incelmeden alalım. Maydonuzu ince ince kıyalım. Ceviz içi ve zeytin ile karıştıralım. Doğradığımız taze soğanıda içine ekleyelim. Hamuru alarak beze şeklinde açalım ve iki parça yapalım. Daha sonra bir hamurun üzerine hazırladığımız içi dökelim üzerine diğer hamur bezesini koyalım ve rulo şeklinde saralım. Daha sonra üzerlerine çırpılmış yumurta sürelim ve süslemek için çörek otu atalım. Önceden ısıttığımız fırınımıza koyalım ve üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Kaynak: Yemektariflerim.com
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder