Pizza Rustik Tarifi

{[['']]}



Malzemeleri:
  • 400 g pizza hamuru ya da 225 g hazır pizza unu (paketteki tarife göre yoğrulmuş)
  • 400 g ıspanak yaprağı (ayıklanmış,yıkanmış ve 2 dakika sıcak suda bırakılıp blanşe edilmiş)
  • 225 g ricotta ya da lor peyniri
  • 60 g parmesan ya da eski kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 3 adet yumurta (hafif çırpılmış)
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış fesleğen
  • l diş sarımsak (soyulmuş, ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 340 g közlenmiş etli kırmızı biber konservesi (süzülmüş, geniş şeritler halinde kesilmiş)
  • 30 g dolma (çam) fıstığı
  • 115 g dana jambon (dilimlenmiş)
Pizza Rustik Tarifi:
1) Fırını 220 dereceye ayarlayıp ön ısıtma yapın. Pizza hamurunu hafif unlanmış bir yüzeyde 30.5 cm çapında açın sonra bunu 25 cm çapında hafifçe yağlanmış bir kek tepsisinin dibine ve kenarların yarısına çıkacak kadar yayın.
2) Ispanağı kabaca doğrayıp bir kâseye koyun; ricotta, parmesan, yumurta, fesleğen, sarmısak ve karabiberle kanştınn. Kırmızı biber şeritleriyle dolma fıstığını da ekleyin.
3) Pizza hamurunu bu harcın yarısıyla kaplayın, üzerine jambon dilimlerini koyun. Geri kalan peynirli karışımı da jambonun üzerine kaşıkla yayın. Pizzayı fırının orta rafına koyun ve 30 dakika ya da üstündeki harcı sertleşip hamuru kıtır kıtır oluncaya dek pişirin. Dörde bölerek salatayla sunun.

Kaynak: Yemektariflerim.com
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder