Pay Tatlısı Tarifi

{[['']]}



Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı çiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 küçük kavanoz reçel
  • aldığı kadar un
Pay Tatlısı Tarifi:
Derin bir kaba yumurtayı kır, şekeri ilave et iyice çırp daha sonra yağı, kabartma tozunu, vanilyayı ekle azar azar unu ilave ederek hamuru yoğur. Kulak memesi yumuşaklığında elde etiğin hamuru ikiye böl, hamurun birini yağlanmış bir tepsiye yay daha sonra üzerine reçeli yay sonra ikinci hamuru bir rendeyle rendele ve 180 derece fırında pişir. Soğuk servis yapınız.

Kaynak:Yemektarifleri.net.tr
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder