{[['
']]}

Malzemeler:
- 10 adet milföy hamuru
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Karabiber
- Taze kekik (yoksa kurusu)
- Zeytinyağı
- Su
- 50 g sucuk
- 2 sosis
- 2 yeşil biber
- 1 kırmızı biber
- 1 havuç
- 100 g kaşar peyniri
- 10 adet siyah zeytin
- zeytinyağı
Hazırlanışı:
5 milföy hamurunu yanyana dizip uçlarını hafifçe üst üste getirirek bir dikdörtgen oluşturalım. Uçların birbirine yapışması için elimizle bastıralım. Alta ve üste hafif un serpip merdane yardımı ile açalım. ( Yani dikdörtgenimizi büyütelim) Sos malzemelerini bir kapta kaşık yardımı ile karıştırarak kıvam verelim. Bu sosun yarısını açtığımız hamurun üzerine sürelim.
İç harcı için: Biberleri küçük kesip tavada yağ ile soteleyelim. Havuçları rendeleyip tavaya ilave edip biraz kavuralım. Ocaktan alalım. Sırasıyla sosis ve sucukları da küçük kesip ekleyelim. Zeytinin çekirdeklerini çıkarıp, kaşar peynirini de rende yapıp ekleyelim. En son tuzunu atıp kaşıkla karıştıralım. Harcımız hazır.
Harcın yarısını hamurun uç kısmına uzunlamasına döküp rulo yapalım. 2 parmak genişliğinde kesip yağlanmış fırın tepsisine yan yatıralım. Kalan 5 milföy için de aynı işlemi uygulayalım.
Önceden ısıtılmış fırında 200 ‘C de kızarana kadar pişirelim.
NOT: Fırını önceden ısıtmak şart yoksa milföyler kabarmıyor. Bir de isteye göre üzerine yumurta da sürülebilir.
Kaynak:Nefisyemektarifleri.net
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder