Ekşimikli Börek Tarifi

{[['']]}



Malzemeler:
  • 4 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı buğday unu
  • 250 gr. ekşimik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet orta boy yeşil kabak

Ekşimikli Börek Tarifi:
Kabağı soyup tavla zarı formunda küp küp doğrayın. Trabzon yöresinin ekşimik denen meşhur lorundan bulamazsanız rendelenmiş peynir kullanabilirsiniz. Mısır unu, buğday unu, tuz ve karbonatı derin bir kaba koyup elinizle iyice karıştırın. Diğer taraftan, yumurtaları ayrı bir derin kaba kırın. Yumurtaları bir taraftan mikserin yüksek devriyle çırparken bir taraftan da sıvı yağ, yoğurt ve suyu ilave edip 1 dakika kadar çırpın. Suyunuz ılık olursa börek daha lezzetli olur. Hazırladığınız yumurtalı karışımı unlu karışımın üzerine aktararak kaşık yardımıyla malzemeler birbiriyle özleşene kadar karıştırmaya devam edin.
Kuşbaşı doğradığınız kabakları ve ekşimik ya da rendelenmiş kaşarı katıp iyice karıştırın. Kek hamuru gibi ama daha koyu kıvamlı ve akıcı bir hamur elde etmeniz gerekir. Diğer taraftan, 30 santim çapındaki kek kalıbını sıvı yağla iyice yağlayın. İsterseniz aynı ölçülerde kare ya da dikdörtgen bir kalıp da kullanabilirsiniz. Mısır unlu hamuru yağlanmış kalıba aktarın. Üzerini suya batırdığınız kaşıkla düzeltin. Böreği 5 dakika önceden ısıtıp 175 dereceye ayarladığınız fırında 40-45 dakika, kabarıp üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Çıkarıp soğumasını bekledikten sonra dilimleyerek servise sunun.

Kaynak: Yemek-tarifleri.tv
Bu tarifi paylaşın :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder